Kerry: Iisraeli-Palestiina kõnelustel saavutati edu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry ütles pühapäeval, et kõnelustel Iisraeli ja Palestiina liidritega rahuprotsessi jätkamise teemal on tehtud "tõelisi edusamme", kuid palestiina ametnikud kahtlesid selles.

"Me olime ühel nõul, et tegime tõelisi edusamme, kuid on veel mõned asjad, mille kallal töötada," ütles Kerry Jordani Läänekaldal Ram Allah's Palestiina presidendi Mahmoud Abbasiga kohtudes.

Palestiina pealäbirääkija ütles aga, et Kerry ponnistused ei ole neli päeva kestnud kohtumistest hoolimata läbimurret toonud.

"President Abbasiga oli positiivne ja sügav kohtumine, kuid seni ei ole läbimurret olnud ning palestiinlaste ja Iisraeli seisukohtade vahel on endiselt lõhe," ütles pealäbirääkija Saeb Erekat pressikonverentsil.

Kerry alustas neljapäeval süstikdiplomaatiat Iisraeli ja Palestiina liidritega, et mõjutada neid ühise laua taha istuma.

Tegemist on Kerry viienda Lähis-Ida visiidiga viimase viie kuu jooksul.

USA ametnikud on hoiatanud, et mingit kohest läbimurret ei maksa oodata ning Kerry ise on lubanud olla kannatlik.

USA ei ole soovinud osapooltele tähtaega määrata, kuid ollakse teadlikud ohust, et kui septembriks ÜRO peaassambleeks kuhugi ei jõuta, võib Abbas rahvusvahelise arvamuse Iisraeli vastu suunata.

Iisraeli ja Palestiina otsekõnelused katkesid 2010. Aasta septembris juudiriigi jätkuva asunduspoliitika tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles