Egiptuse sõdurid tapsid Siinail 10 islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdurid.
Egiptuse sõdurid. Foto: SCANPIX

Egiptuse rahutul Siinai poolsaarel on kahe päeva jooksul sõjaväeoperatsioonides islamistide vastu tapetud 10 äärmuslast, teatas täna uudistegentuur MENA.

«Relvajõudude operatsioon Põhja-Siinais viis viimase 48 tunni jooksul 10 pühasõdalase surmani» ütles sõjaväeallikas.

Täna varahommikul tulnud teadetel lasid lasid tundmatud relvastatud isikud öistes rünnakutes kolm Egiptuse politseinikku.

Kolm püssimeest ründasid Sheikh Zuweidi linnas politseijaoskonda ja kolm korravalvurit sai tulevahetuses haavata. Üks haavatu suri hiljem haiglas, ütlesid meedikud ja julgeolekuametnikud.

Teine politseinik lasti maha tema kodu lähedal Siinai põhjaosa suurimas linnas El-Arishis.

Eile hilisõhtul avati tuli El-Arishi politseijaoskonna pihta ja seal sai surma hoone ees valves seisnud politseinekrut.

Teisipäeval tulistasid islamistid reaktiivgranaatidega Rafah' piiripunkti, haavates kuus politseinikku ja kahte tsiviilisikut.

Rünnakulaine Siinail algas pärast seda, kui üha enam keskvõimu kontrolli alt välja libisevasse piirkonda toodi lisavägesid.

Iisrael andis sel nädalal nõusoleku kahe Egiptuse pataljoni saatmiseks Siinai poolsaarele äärmuslaste vastu. Vägede viimine Siinai poolsaarele on piiratud 1979. aasta Iisraeli-Egiptuse rahulepinguga. Raadio teatel nõustus Iisraeli kaitseminister Moshe Yaalon Egiptuse armee taotlusega paigutada üks pataljoni El-Arishi poolsaare põhjaossa ning teine Sharm al-Sheikhi Lõuna-Siinais.

Egiptuse armee valmistub pealetungiks Siinai islamiäärmuslaste vastu, kes on laiendanud rünnakuid pärast president Mohamed Morsi kukutamist 3. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles