Moskva: USA biolabor Gruusias kujutab endast epideemiaohtu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labor. Pilt on illustratiivne.
Labor. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Vene sanitaarteenistus tugevdab seoses USA biolabori tegevusega Gruusias kontrolli Gruusiast sisseveetavate toidukaupade üle, teatas Vene tarbijakaitseamet Rospotrebnadzor eile oma võrgulehel.


«Tõsiasi, et Gruusial puudub labori tegevuse üle igasugune kontroll, nõuab meilt Gruusiast imporditavate toidukaupade ohutuse kontrolli põhjalikku muutmist,» märkis amet.

Rospotrebnadzori hinnangul takistab «labor, mis tegutseb kolmanda riigi mereväe haldusalas ning on suunatud sõjaliste küsimuste lahendamisele, suhete arendamist Venemaa ja Gruusia vahel».

«Venemaa naaberriigi territooriumil asuv labor, millel on ohtralt võimalusi tööks eriti ohtlike infektsioonidega, ei ole Gruusia võimude kontrolli all. See ei võimalda meil avada dialoogi laborist lähtuvate terviseriskide üle kogu regioonile,» märkis amet avalduses.

Vene peasanitaararst Gennadi Oništšenko väitis hiljuti, et Gruusias asuv Ühendriikide biolabor rikub biorelva väljatöötamist, tootmist ja kogumist keelustavaid rahvusvahelisi konventsioone, on ohuks Venemaale ja kahjustab majandussidemete arengut.

Varem on Oništšenko väitnud, et Aafrika seakatk jõudis Venemaale Gruusiast ning see oli planeeritud majanduslik diversioon.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles