Iisrael vabastab 13. augustil 26 vangistatud araablast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palestiina pealäbirääkija Saeb Erakati sõnul vabastab Iisrael 13. augustil esimesed 26 pikka aega vangistuses viibinud palestiinlast ja Iisraeli araablast, ühtekokku on juudiriik lubanud vabastada 104 kinnipeetavat.

«Pikka karistust kandvate vangide vabastamine leiab aset neljas etapis, kuna Iisrael on keeldunud neid korraga vabaks laskmast,» ütles läbirääkija oma laupäevases avalduses.

Juudiriik on lubanud vange vabastada etapikaupa, seades selle sõltuvusse edusammudest kolmeaastase pausi järel taaskäivitatud rahukõnelustel Palestiinaga.

Läbirääkimiste esimene voor leidis aset selle nädala alguses Washingtonis ning laupäeval teatas Iisraeli pealäbirääkija ja justiitsminister Tzipi Livni, et augusti teisel nädalal järgneb sellele teine voor Lähis-Idas, kus vaheldumisi kohtutakse Iisraeli ja Palestiina territooriumil.

Iisraeli valitsus ei ole vabastatavate vangide nimekirja veel avaldanud, kuid väidetavalt on nende seas mitu iisraellaste tapmises süüdi mõistetud palestiina võitlejat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles