Assad: Süüria kriisi saab lahendada ainult raudse rusikaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad.
Süüria president Bashar al-Assad. Foto: SCANPIX

Süüria kriisi on võimalik lahendada ainult terrorit välja juurides, ütles president Bashar al-Assad eile, viidates tema režiimi vastu võitlevatele ülestõusnutele.

«Terrorile on võimalik saada lahendus ainult lüües seda raudse rusikaga,» ütles Assad riigitelevisioonis edastatud kõnes.

«Minu arvates ei mõtle ükski terve mõistusega inimene, et terrorismiga saab toime tulla poliitika kaudu,» lisas ta. «Poliitikal võib olla roll ennetaval tegutsemisel terrorismi vastu.»

2011. aasta märtsis Süürias alanud ulatuslik protestiliikumine kasvas üle kodusõjaks, milles on ÜRO hinnangul surma saanud juba üle 100 000 inimese.

Sõda on sundinud ka miljoneid inimesi oma kodudest põgenema ning tõuganud Süüria enneolematusse majanduskriisi.

President rõhutas vajadust kasutada armeed võitluses ülestõusnutega.

«On tõsi, et lahingut peetakse meedias ja internetis, kuid kriisi saab lahendada ainult lahinguväljal,» ütles Assad 45-minutilises kõnes.

Ta rõhutas, et igasugused jõupingutused poliitilise lahenduse suunal peavad olema kombineeritud sõjaliste operatsioonidega.

«Ei saa olla mingeid poliitilisi jõupingutusi või poliitilisi edusamme, kui terror ründab kõikjal. Seetõttu tuleb terrorit rünnata, et saada poliitiline protsess liikuma õigel teel,» ütles Assad.

Riigipea sõnul ei saa opositsiooni Rahvuskoalitsioonil olla rolli riiki tabanud konflikti lõpetamises. Ta nimetas opositsiooni läbikukkumiseks.

«See opositsioon ei ole usaldusväärne, see on läbikukkumine nii rahva kui moraalsel tasandil, ja sellel ei ole rolli kriisi lahendamises, sest see püüab ainult paremust saavutada,» ütles Assad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles