Galerii: Indias lasti vette esimene kodumaine lennukikandja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indias lasti vette esimene kodumaal valminud lennukikandja INS Vikrant, mis viib riigi sõjalise valmisoleku täiesti uuele tasemele.

INS Vikrant on 260 meetrit pikk ja see plaanitakse vastustada Vene MIG-29 hävituslennukitega, vahendas AFP. Ka on mõeldud India oma hävitajate Tejas kasutamisele.

Laev valmis Kerala osariigis firma Cochin dokis. See vajab veel sisustamist ja testimist, enne kui lennukikandja liidetakse 2018. aastal ametlikult laevastikuga.

Indias suurendab oma lennukikandja vettelaskmine rahvuslikku uhkust. Enne seda on oma lennukikandja vaid Ühendriikidel, Prantsusmaal, Venemaal ja Suurbritannial. Isegi Hiinal pole ühtegi omavalmistatud lennukikandjat.

Indial on varasemast ajast üks lennukikandja, milleks on Suurbritannialt ostetud 60-aastane INS Viraat. Lisaks on riik tellinud omale Venemaalt ka kolmanda lennukikandja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles