ÜRO relvainspektorid saabusid Damaskusesse

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO vaatlejate auto Damaskuses.
ÜRO vaatlejate auto Damaskuses. Foto: SCANPIX

ÜRO relvainspektorid, kellele on seatud ülesandeks uurida, kas Süüria valitsusväed on kodusõjas keemiarelvi kasutanud, jõudsid täna pealinn Damaskusesse.

Kaks nädalat kestvat missiooni on pidevalt edasi lükatud, kuna Süüria võimudega ei suudetud uurimise mahus kokku leppida, kirjutas AFP.

Neljapäeval kinnitas aga valitsus, et neil pole midagi varjata. Mõlemad pooled on seni üksteist keemiarelvade kasutamises süüdistanud.

Missiooni juhib Rootsi relvastusekspert Åke Sellström, kelle eestvedamisel uuritakse Khan al-Assali piirkonda Aleppo lähedal. Ala on aga mässuliste kontrolli all, mistõttu pole veel kindel, kuidas ja mis mahus on võimalik uurimist läbi viia. Lisaks uuritakse kaht avalikkustamata kohta.

USA president Barack Obama on varasemalt kinnitanud, et keemiarelvade kasutamine tsiviilisikute vastu ületab «punase joone».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles