Türgi ühineb Süüria-vastase liiduga ka ÜRO konsensuseta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi välisminister Ahmet Davutoğlu ja (vasakul) ja tema Saksamaa ametivend Guido Westerwelle.
Türgi välisminister Ahmet Davutoğlu ja (vasakul) ja tema Saksamaa ametivend Guido Westerwelle. Foto: SCANPIX

Türgi ühineb rahvusvahelise koalitsiooniga Süüria vastu ka juhul, kui ÜRO Julgeolekunõukogus ei jõuta selles küsimuses konsensusele, ütles täna välisminister Ahmet Davutoğlu.

«Kui Süüria vastu moodustatakse koalitsioon, siis osaleb Türgi selles,» ütles Davutoğlu esmaspäevases usutluses päevalehele Milliyet.

ÜRO eksperdid peaksid esmaspäeval alustama väidetava keemiarünnaku uurimist Süüria pealinna Damaskuse lähistel, Süüria võimud andsid inspektsiooniks loa eile.

Süüria opositsiooni väitel hukkus režiimi kolmapäevases keemiarünnakus Damaskuse lähistel asuvate ülestõusnute kontrolli all olevate linnade vastu üle 1300 inimese. Ühenduse Piirideta Arstid andmetel on närvimürkidest põhjustatud kahjustustesse surnud 355 inimest.

Damaskus eitab keemiarünnakut kategooriliselt, süüdistades selles ülestõusnuid.

Davutoğlu sõnul ootab Ankara ära ÜRO inspektsiooni tulemused.

«Pärast inspektsiooni peab ÜRO langetama otsuse sanktsioonide suhtes. Kui otsust ei tule, tõusevad päevakorda teised variandid," ütles välisminister. "Neid variante on juba arutanud 36-37 riiki.»

Ankara on olnud üks president Bashar al-Assadi režiimi häälekamaid kriitikuid. Türgi on võtnud vastu umbes 500 000 Süüria pagulast ning on korduvalt kutsunud rahvusvahelist üldsust tegutsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles