Vene analüütik: kui USA ründab Süüriat, peaks Venemaa saatma väed Balti riikidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp Kremli taustal.
Venemaa lipp Kremli taustal. Foto: SCANPIX

Paul Goble’i blogi «Window on Eurasia» vahendab SRÜ riikide Moskva Instituudi Balti sektsiooni juhi Mihhail Aleksandrovi mõtet, et kui USA peaks alustama Süüria vastu sõjategevust, tuleks Venemaal okupeerida Balti riigid.

Aleksandrov, kes varem oli instituudi Kaukaasia sektsiooni juht, soovitas aastapäevad tagasi Venemaal taastada oma sõjaline kontroll Lõuna-Kaukaasia üle.

Goble kommenteerib, et kindlasti ei väljenda Aleksandrov vene poliitilise eliidi vaateid, kuid tema vaated annavad aimu Venemaa pealinnas valitsevast tulisest poliitilisest atmosfäärist Süüria küsimuses.

Aleksandrovi sõnul peab Venemaa lääneriikidele näitama, et Süüria-vastasel «agressioonil» saavad olema rängad tagajärjed ning kõige parem on seda teha regioonis, kus Venemaal on sõjaline üleolek – Baltikumis.

Kuid veel enne seda peaks Venemaa Aleksandrovi hinnangul taganema tuumakatsetusi keelustavast kokkuleppest ning viima Novaja Zemljal läbi tuumakatsetuse, näitamaks USA-le, et Venemaal on tõsi taga ning et ollakse valmis olukorraks, kui on vaja kasutada tuumarelvi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles