Videouudis: Jaapan katsetas maailma kiireimat rongi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapan katsetas üle kahe aasta taas magnethõljukronge. Praeguse katse puhul pikendati läbitavat teekonda pea poole võrra ning see ulatus nüüd 43 kilomeetrini.

Rongi väljatöötajate sõnul on parema aerodünaamika ja salongimahtuvuse huvides parandatud liikumisvahendi disaini, teatas Reuters.

Täna oli Jaapanis värskete katsetuste tähistamiseks üritus, kus viibis ka riigi transpordiminister. «See rong tuletab meile meelde, kui uhked me oleme oma tehnoloogilise mõjutuse üle ning annab suuri tulevikulootusi, sõnas Akihiro Ota.

Magnethõljukrong läheb Jaapanis praeguste plaanide kohaselt käiku 2027. aastal. Projekt maksab üle 46 miljardi euro. Magnethõljukrong hakkab läbima Tokyo ja Nagoya vahelist 360 kilomeetrit ühe tunniga. 2045. aastaks kavatsetakse liini pikendada Osakani.

Magnethõljukrongi hoiab õhus elektromagnetvälja jõud ning see peaks suutma liikuda kuni 581-kilomeetrise tunnikiirusega.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles