Su kiilakas läigib tuttavalt

Hendrik Kuusk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu hakkab, pidu hakkab: pärast rasket tööpäeva lavalaudadel on aeg rihm lõdvaks lasta ja end tordiga nuumata.
Pidu hakkab, pidu hakkab: pärast rasket tööpäeva lavalaudadel on aeg rihm lõdvaks lasta ja end tordiga nuumata. Foto: TV3

Kui Nele-Liis Vaiksoo TV 3 «Su nägu kõlab tuttavalt» salvestuse ajal lavale astub, hakkab Andrus Vaarik itsitama. «Juba on naljakas,» pomiseb tuntud koomik naeru tagasi hoides. Kaamerad veel ei käi, aga ikka on naljakas, ja naljakas on ka siis, kui kaamerad kinni pannakse.
 

Etendus on läbi. Laval tehakse viimast rühmapilti oma näo unustanud staaridega ja siis avaneb juba lavatagune, kus uue hooaja esimese salvestuse auks ootab tort. Ott Lepland, Nele-Liis Vaiksoo, Maia Vahtramäe, Gerli Padar, Koit Toome, Andero Ermel, Kaire Vilgats ja Jüri Vlassov astuvad lavalt maha, et taas endaks saada.

Kaamerad jälitavad staare, justkui oleks nad NSA juhitud. Mikrofon liigub reporteri lõua alt hoogsa kaarega laulja nina alla ja siis jälle tagasi. Tehakse suuri sõnu. Noh, hea küll, ehk mitte suuri, aga mingisuguseid ikka. Toanurgas seisab Mart Sander, nuga käes, ja hüüab: «Kus nüüd kaamerad on?» Kaamerad pööravad ümber, nagu oleks liikumisandur tööle hakanud.

Sander kummardub koogi kohale, poseerib, naeratab, teeb grimasse ... välgud sähvivad. Möödub tubli minut ja juba lõikab TV 3 «Su nägu kõlab tuttavalt» saatejuht tordi lahti. Hitt­saate uus hooaeg on alanud.

Samal ajal on telereitingute uuringuid koostava Emori kontoris tunda pinget. Vaadatavuse top 10 tabeli tegijad hakkavad otsima vahepeal ununenud klahvikombinatsiooni «TV 3,» kuna tervikprogrammina edukas kanal jõuab saadete lõikes harva tabelis kõrgele. Alates oktoobrist, kui saate teine hooaeg ekraanidele jõuab, vallutatakse sellega ilmselt taas tabeli tipp.

PARUKAS ON KADUNUD
Vahepeal on pinge tõusnud ka stuudio tagaruumis, kus grimeerija seirab kohkunud pilgul Ott Leplandi täiesti tavalist soengut ja küsib: «Ott, kuhu sa paruka panid?» Lepland vaikib seepeale terve õhtu jooksul esimest korda enam kui hetkeks ja vaatab segaduses ringi.

Lavalt maha astudes peast tõmmatud parukas on jäljetult haihtunud ja superstaar astub kontsade kõpsudes seda otsima.

Kaire Vilgats naerab rõõmsalt nagu Kaire Vilgats. Üllatuslikult on ta üsna enda nägu, ainult juuksed on märjad, nagu oleks õues vihma käes käinud. Küsimusele esinemise kohta vastab Vilgats tõsiselt: «Noh, alati on ju võimalus ka riided selga jätta.» Seda varianti ta aga ei kasutanud.

«Ma ei näinud teist võimalust seda artisti parodeerida, inimesed teavad seda lugu liiga hästi,» selgitab laulja. Võistlusmomendist rääkides jääb aga pedagoogi rollist artistide poole üle tulnud Vilgats tagasihoidlikuks, väites, et võit polegi oluline.

Koogi lõikamisega hakkama saanud Sander ei taha sellega nõustuda. «Mida rohkem nad räägivad, et see pole oluline, seda olulisem see neile on,» kinnitab uue hooaja puhul päris viisaka ülikonna selga pannud saatejuht. Ka eelmisel aastal šõud juhtinud mees tunnistab, et osalejate rollide kõrvalt vaatamine tegi teda pisut kadedaks.

Ta on ju kogu kirevast seltskonnast ainus, kes laval ennast kehastama peab. Kuigi, olgem ausad, pole kerge olla Mart Sander! Sel aastal lubab Sander selle vea parandada ja vahelduseks saatejuhi kuue seljast visata.

Lepland on kadunud paruka üles leidnud ja palub nüüd viisakalt kunstküünte eemaldamist. Toetudes teatud ringkondades tunnustatud psühholoogi Mart Sanderi teooriale, kibeleb mitmekordne telesaadete võitja ka seekord triumfi poole, kuna räägib vaid sellest, kui tore on saade ja et kaotajaid siin pole.

POOLE KEHAGA VEEL ROLLIS
Praegu on aga kaotaja Koit Toome, kes mängib endaga peegli ees mängu «Kus on beebi?». Räägib kellegagi paar sõna juttu, siis vaatab korra peeglisse, pöörab pilgu ära ja vaatab jälle peeglisse. Kus on Koit? Siin on Koit!

Ilmselt ei ole popiidol harjunud oma kiila peanupuga ja ei tunne end ära. Ta on jõudnud ülejäänud esinemisriided ära vahetada ja näeb altpoolt üles vaadates kuni kulmudena täitsa Koit välja, siis aga muutub kõik tundmatuseni. Seltskonnaajakirjades levima hakanud jutud Koidu imagovahetusest lükkab Kroonika eksseksikaim aga ümber: «Ma ei ole sellest välimusest veel lahti saanud, ma ootan järjekorras.»

Kogu ruum on täis lõhestunud isiksusi, kes on pooleldi tuntud lauljad või näitlejad ja pooleldi veel just esitatud rollis. Maia Vahtramäe peast kisutakse metslase parukat, Andero Ermeli nägu rikastab liigne habe ja Nele-Liis Vaiksoo toob ikka veel peeglite ette Eurovisiooni hõngu.

Vaid Gerli Padar on kiirelt vabanenud oma ebamaisest kostüümist ja Jüri Vlassov näeb lihtsalt enda moodi välja. Saate uued staarid võivad nüüd vaikselt taas hakata elama oma elu, mida kaamerate ees kiivalt peita tuli.

Siiski, Koit Toome tunnistab, et võib-olla läksid ka esinemise ajal korraks rollid sassi. «Ühe sekundi jooksul lõi see õige Koit välja, sinna läks natuke punkte kaduma,» tunnistab laulja. Samas, ega võit pole ju oluline.

Kui palju on näha esinejate anda olemust ja kui palju kellegi teise tuttavat nägu, näeb TV 3 ekraanil pühapäeval, 6.oktoobril kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles