Läti metsavennad muretsevad noorte isamaalisuse pärast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leegionäride päev Riias.
Leegionäride päev Riias. Foto: AFP / Scanpix

Läti metsavendade liidu liikmetel on väga hea meel selle üle, et president Valdis Zatlers nad täna Riia lossis vastu võttis, ütles selle juhatuse esimees Ojars Stefans uudisteagentuurile LETA.

Stefansi arvates on see hea märk. Tema sõnul oli see esimene kord, kui president ei kartnud «Suurele Vennale ebalojaalseid inimesi».

Kohtumisel osales poolsada Läti metsavenda ja nende toetajat mitmelt poolt Lätist. President pidas neile väikse kõne ja lisaks said kokkutulnud kuulata kontserti.

President ja metsavennad arutasid omavahel noorte patriotismi küsimusi. Metsavennad jagasid ka omapoolseid soovitusi sellest, kuidas Läti koolides ajalugu õpetada ja õpilastes isamaa-armastust kasvatada.

Stefansi hinnangul saaksid metsavennad isamaalisuse kasvatamisele kaasa aidata, sest nad ise on näide võitlusest okupatsioonivägede vastu. Metsavendade juhi arvates pole tänapäeva Läti noorus eriti patriootlik ega tunne oma kodumaa ajalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles