Putin: Vene ökokontrollisüsteem on ajast ja arust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: AP / Scanpix

Venemaal toimivad keskkonnamajanduslikud mehhanismid on ammu vananenud, leiab peaminister Vladimir Putin.


«Keskkonnamajanduse mehhanismid, millest paljud kujunesid juba Nõukogude Liidu ajal, kestavad meil seniajani ning loomulikult on nad ammu vananenud, olemas olev keskkonnakontrollisüsteem ei vasta maailma standarditele, puuduvad tegusad stiimulid, mis ärgitaksid ettevõtteid keskkonnasäästlikke tehnoloogiaid juurutama ja saastemahtu vähendama,» nentis Putin laupäeval Irkutski oblastis peetud keskkonnateemalisel nõupidamisel.

«Muidugi oleks vale väita, et me ei tee keskkonnavallas üldse midagi. Viimastel aastatel on negatiivne mõju ümbritsevale keskkonnale võrdlemisi stabiliseerunud, kuid sellest ei piisa. Mitmetes piirkondades on surve ökosüsteemidele endiselt väga suur,» tõdes valitsusjuht.

«Looduse sisuliselt tasuta kasutamine laostab kõlbeliselt majandust ja äris osalejaid, konserveerib teisi «räpaseid» tehnoloogiaid ja laastavat tootmist,» kurjustas Putin.

«Ent arenenud riigid elavad tänepäeval püsiva arengu loogika järgi, jälgivad tähelepanelikult, kui palju vett, gaasi, naftat kulutatakse ühe SKT ühiku kohta, milline on saastemaht toodanguühiku kohta,» selgitas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles