Marko Rudi USA-le väljaandmine jäi jõusse

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Rudi tutvustus Ernst & Youngi kodulehel.
Marko Rudi tutvustus Ernst & Youngi kodulehel. Foto: www.ey.com

Riigikohus ei võtnud menetlusse advokaatide taotlust finantskuritegudes kahtlustatava Marko Rudi USA-le väljaandmise otsus läbi vaadata.

Rudi kaitsja vandeadvokaat Leon Glikman ja vandeadvokaadi abi Helmeri Indela üritasid riigikohtus vaidlustada Tallinna ringkonnakohtu 19. juuni otsust, millega tunnistati audiitorfirma Ernst & Young Baltic endise juhtivkonsultandi Rudi (34) Ameerika Ühendriikidele väljaandmine seaduslikuks, teatab ERR Uudised.

«Halduskohtumenetluse seadustik ütleb, et kaebust ei võeta menetlusse, kui riigikohus on veendunud selle ilmses põhjendamatuses,» ütles ERR Uudistele riigikohtu pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Kuni vahistamiseni audiitorifirmas Ernst & Young Baltic juhtiva konsultandina töötanud Rudit seostatakse 7,2 miljoni dollarilises ehk praeguse kursi järgi 81,6 miljoni kroonises lepingus veidi üle miljoni dollari ehk 11,5 miljoni krooni ebasihipärase kasutamisega.

Ametlikult kinnitamata andmetel hõlmab USA-s Rudile esitatud süüdistus viit episoodi ehk võimupiire ületades allhankijaga tulusa lepingu sõlmimist, kinnisvara soetamist korruptiivse tehingu raames, pettust, kelmust ja rahapesu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles