Olympic sai II kvartalis 257 miljonit kahjumit

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Olympic sai teises kvartalis 257 miljonit krooni puhaskahjumit, millest 200 miljonit krooni moodustas Ukraina ettevõtete likvideerimisest tulenev kahjum.

Ärikasum enne amortisatsiooni, erakorralisi kulusid ja finantskulusid (EBITDA) oli 44 miljonit krooni ehk üle 2,5 korra rohkem kui I kvartalis, teatas Olympic Entertainment Group börsile.

Äritulud olid kvartalis 476 miljonit krooni, mis jääb I kvartali 490 miljonile kroonile veidi alla. Operatsioonid Ukraina segmendita teenisid äritulusid II kvartalis 0,7 protsenti enam kui I kvartalis.

Tegevdirektori Andri Avila sõnul oli II kvartal eelmisest parem. «Näeme esimesi selgelt positiivseid märke viimase aasta jooksul läbi viidud laiaulatusliku optimeerimisprogrammi tulemustest,» ütles ta.

«Suureks rõõmustamiseks siiski põhjust ei ole, kuna hasartmängusektor on rahvusevaheliselt endiselt tugevas madalseisus,» lisas Avila.

«Väike käibelangus oli prognoositav, kuna I kvartali jooksul sulgesime eri riikides kokku 14 negatiivse rahavooga kasiinot, millele II kvartalis lisandus veel 35 kasiinot (koos Ukrainas suletud ning likvideerimisele minevate kasiinodega),» selgitas ta.

«Oleme algatanud protsessi nõudmaks Ukraina riigilt kompensatsiooni riikidevahelistest investeeringute soodustamise ja kaitse lepingutest lähtudes,» ütles Avila.

Tema sõnul olid kõik Olympicu kasiinod Ukrainas II kvartalis suletud 27 päeva, mille jooksul jäi hinnanguliselt laekumata 18 miljonit krooni tulusid. Likvideerimisotsus langetati kvartali lõpus, kuna määramata ajaks on kasiinode tegevus Ukrainas lõpetatud ning kõik tegevuslitsentsid tühistatud.

Olympic opereeris II kvartali lõpus 86 kasiino tegevust seitsmes riigis- Eestis, Lätis, Leedus, Valgevenes, Rumeenias, Poolas ja Slovakkias.

Ettevõte annab tööd enam kui 3300 inimesele.

Olympicu aktsiatega saab kaubelda Tallinna börsi ning Varssavi börsi põhinimekirjades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles