Meesteõgija, kes suutis ära võluda Prantsuse presidendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilkupüüdva välimusega Carla Bruni oli 1990ndatel üks maailma paremini tasustatumaid modelle.
Pilkupüüdva välimusega Carla Bruni oli 1990ndatel üks maailma paremini tasustatumaid modelle. Foto: Reuters / Scanpix

Mick Jagger, Eric Clapton ja Donald Trump. Nüüd võlus laulja Carla Bruni ka Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy. Ent keegi pole kindel, kauaks – meesteõgija kuulsusega Bruni elu sarnaneb seebiooperiga.

Carla Bruni Tedeschi sündis 23. detsembril 1968 ühes Põhja-Itaalia rikkaimas peres. Tema vanaisa asutatud CEATist sai Pirelli järel Itaalia suuruselt teine rehvitootja. Bruni tööstusmagnaadist isale Albertole meeldis vabal ajal klassikalist muusikat luua. Bruni ema Marysa Borini oli nimekas kontsertpianist.

Perekond pages Itaaliat 1970ndatel vapustanud inimröövide laine eest Pariisi. Bruni oli siis seitsmeaastane. Haridust saadeti noor neiu nõutama Šveitsi erakooli. Sealt naastes asus ta Sorbonne’i Ülikooli arhitektuuri õppima. Selle jättis ta aga juba 19-aastaselt modellikarjääri nimel pooleli.

Edukas modell

1990ndate esimesel poolel sai Brunist maailma üks paremini tasustatud modelle, kes teenis aastas väidetavalt 7,5 miljonit dollarit. Tema nägu ehtis tosin aastat väldanud karjääri jooksul üle 250 ajakirja esikaant.

Pärast modellitöö lõppu 1998. aastal naasis ta avalikkuse ette 2002. aastal oma esimese heliplaadiga «Quelqu’un m’a dit» («Keegi ütles mulle»), mida ilma erilise reklaamita (ja kriitikute pahameeleks) müüdi Euroopas üle kahe miljoni eksemplari.

Bruni tänavu ilmunud teisel albumil «No Promises» («Ei ühtki lubadust») esitab ta mitmete inglise luuleklassikute, nagu Emily Dickinsoni ja W. H. Audeni loomingut. Plaat ei ole kuigi edukaks osutunud.

Lisaks õnnestunud modelli- ja suhteliselt menukale lauljakarjäärile on Bruniga juba aastaid kaasas käinud nn meesteõgija maine. Tema pikas endiste poiss-sõprade nimistus on lisaks mitmetele Prantsuse prominentidele ka ameeriklasest rikkur Donald Trump ning briti rokiveteranid Eric Clapton ja Mick Jagger.

Tollal 22-aastane Bruni alustas 48-aastase abielumehe Jaggeriga salasuhet 1991. aastal. Järgmise aasta jaanuaris, vaevalt päev pärast seda, kui Jaggeri abikaasa Jerry Hall oli mehele kolmanda lapse sünnitanud, sõitis Jagger Taimaale, et seal Bruniga koos olla. Hoolimata lubadustest, et ta enam modelliga ei kohtu, jätkasid nad afääri järgmise kuue aasta jooksul.

Bruni viis Jaggeriga kokku just Clapton, kes nimetab naist oma elu armastuseks. Hiljuti ilmunud autobiograafias kirjeldab Clapton, kuidas ta viis Bruni viimase palvel ühel Rolling Stonesi kontserdil lava taha. «Mäletan, et palusin mõttes Micki, et hoia temast küll eemale, ma olen vist temasse armunud,» kirjutas Clapton. «Oma palvetele vaatamata alustasid nad aga paari päeva pärast salasuhet.»

Justkui seebiooperist pärineb ka Bruni seni ainus, purunenud abielu. Seitsme aasta eest koos kirjastaja Jean-Paul Enthoveniga elades armus ta viimase poega, endast kümmekond aastat nooremasse filosoofi Raphaél Enthovenisse. Paar abiellus pärast seda, kui Raphaél lahutas oma abikaasast, kuulsa filosoofi Bernard-Henri Lévy tütrest Justine’ist.

Justine maksis eksabikaasale kätte 2004. aastal ilmunud romaaniga «Rien de Grave» («Ei midagi tõsist»), milles silikoonrindadega eksmodellist rokkstaar Paula lööb peategelase mehe üle.

Maine ei häiri

Brunit meesteõgija maine aga ei häiri. «Eelistan, kui mind kutsutakse kiskjaks, mitte mingiks kirbukotiks,» väidab Bruni. «Kiskja pole naise kohta paha väljend.»

Bruni suhe president Nicolas Sarkozyga sai avalikuks 17. detsembril, mil Prantsuse ajakirjanduses ilmusid fotod uuest paarist Euro-Disneylandis fotograafidele poseerimas.

Pärast seda, kui Sarkozy lahutas oktoobris oma abikaasast Céciliast – läbi aegade esimese Prantsuse presidendina, kes nii käitus –, jõuti teda Prantsusmaal mitmete iludustega paari panna. Prantsuse meelelahutusajakirjanikud kuulutasid ta koguni Euroopa hinnatuimaks poissmeheks.

52-aastast presidenti nähti Bruniga avalikkuse ees esmakordselt detsembri algul Versailles’ lossis koos jalutamas. Paar kohtus 14. novembril ühes Pariisi lähedal asuvas villas toimunud õhtusöögil. Väidetavalt veetnud Sarkozy kogu õhtu naisega rääkides. Märkamata ei jäänud ka see, et peolt lahkusid nad koos.

Järgnenud nädalate jooksul helistanud Sarkozy Brunile mitu korda päevas, saatnud naisele lugematuid roosibukette ja kinkinud Hiina-visiidilt naastes talle sõrmuse. Pelgalt kuu pärast esmakohtumist otsustasidki nad oma suhte avalikuks teha.

Saab näha, kui pikalt armunute idüll kestab ja kas elu suurriigi presidendiga on sama põnev kui elu ratastel koos Rolling Stonesiga. Jaggeri tüdruksõbrana reisis ta 1990ndate algul tihti koos bändiga. «See oli lõbus ja emotsionaalne aeg,» meenutab Bruni. «Ma õppisin midagi neilt kõigilt. Nad võlusid mind oma lihtsuse ja töödistsipliiniga.»

4 fakti

• Bruni räägib soravalt itaalia, prantsuse ja inglise keelt.

• Eksmodell Bruni on president Nicolas Sarkozyst kümmekond sentimeetrit pikem.

• Bruni on saanud sooja vastuvõtu osaliseks ka populaarses suhtlusportaalis Facebook. Grupis «Minu president on parem kui sinu oma: ta käib Carla Bruniga» on juba ligi 1200 liiget.

• Bruni väitis tänavu maikuus, et eelarvamus, mille järgi kõik supermodellid on lollid kui lauajalad, tema kohta ei kehti. «Isegi moeetenduse eel lava taga soengut ja jumestust oodates lugesin ma Dostojevskit, olgugi et peitsin selle Elle’i või Vogue’i kaante vahele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles