Kohus võttis roolijoodikult vabaduse ja juhiloa

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roolijoodik.
Roolijoodik. Foto: AGE/Scanpix

Viru maakohus mõistis eile reaalselt vangi 42-aastase Sergei, keda prokurör süüdistas mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis, lisaks ei tohi mees pärast vabanemist aasta otsa rooli istuda.

Selle aasta 1. juulil pidasid Ida politseiprefektuuri Rakvere osakonna töötajad mõned minutid pärast kella 23 Rakvere-Sõmeru tee 2. kilomeetril kinni Ford Transiti, kaubiku roolis olnud Sergeil tuvastati alkoholijoove, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Sergeid on varem mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis kriminaalkorras karistatud. 2007. aasta mais mõisteti mehele 11-kuuline vangistus, mis asendati 660 tunni üldkasuliku tööga, mis mehel oleks tulnud ära teha 20 kuu jooksul.

Samuti võeti temalt ära mootorsõiduki juhtimisõigus kuueks kuuks.

Kiirmenetluse korras toimunud kokkuleppeläbirääkimiste käigus nõudis Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo mehele karistuseks 7-kuulist vangistust.

Kuna Sergei pani teo toime katseajal, siis liideti karistusega ka eelmise kohtuotsuse järgi mõistetud ärakandmata osa (3 kuud ja 28 päeva vangistust). Kokku tuleb Sergeil ära kanda reaalselt kümme kuud ja 28 päeva vangistust.

Lisaks rahuldas kohus prokuröri taotluse võtta mehelt üheks aastaks juhtimisõigus. Sergei ei tohi pärast vanglast vabanemist ühe aasta jooksul mootorsõiduki rooli istuda.

Vanemprokurör Sirje Merilo ütles, et isikutel, kes istuvad ebakaines olekus mootorsõiduki rooli, seades sellega ohtu teiste inimeste turvalisuse, tuleb arvestada sellega, et juba mõne päeva pärast võib avaneda neile võimalus oma kuriteo üle järele mõelda kinnipidamisasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles