Alkeemik ja astronoom tutvustavad keskaegset teadust

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel algavatel Tartu Hansapäevadel saavad huvilised külastada keskaegset teaduslaborit Hansahhaa, kus õpetlased tutvustavad teadushuvilistele keskaegseid teadussaavutusi.

Küüni tänava mänguväljakul saavad lapsed õppida keskaegseid mänge ja vaadata tsirkust, toimub tuletõrjeetendus «Tuli lahti!», noorrüütlite rongkäik, sõudmisvõistlus Emajõel ja rüütliturniir Lillemäel. Traditsiooniline hansalaat on sel aastal suurem ja laieneb lisaks Raeplatsile ka Küüni tänavale, kus oma kaupa pakuvad käsitöömeistrid üle kogu Eesti ja ka Lätist ja Leedust. Algavad Hansapäevad annavad korraldajate sõnul hea pagasi 2005. aastal Tartus toimuvate rahvusvaheliste Hansapäevade korraldamiseks. Välissuhete teenistuse peaspetsialisti Ülle Külvi sõnul ei ole 2005. aasta Hansapäevad ainsaks eesmärgiks, mille nimel pingutada. «Hansapäevad jätkuvad ka pärast 2005. aastat,» rääkis Külvi. «Olulisem on näidata maailmale ja meile endile, et Tartul on rikas ajalugu, mis ühendab meid teiste hansalinnadega ka kaasaegses Euroopas.» Tartu hansapäevi hakati kuus aastat tagasi korraldama eesmärgiga tutvustada linlastele ja linna külalistele hansalinnade traditsioone, keskaegsete linnakodanike eluolu ja Tartut kui keskaegset õitsvat hansalinna. Tartu hansapäevi korraldavad Tartu linnavalitsus, linnamuuseum, Eesti Rahva Muuseum, Giidide ühing, Jaani kiriku sihtasutus, Saksa talu ja ülikooli teaduskeskus AHHAA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles