Bussifirmad ei soovi sooduspileteid müüa

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on bussifirma Taisto buss. Illustreeriv foto.
Pildil on bussifirma Taisto buss. Illustreeriv foto. Foto: Liis Treimann.

Autoettevõtete liit saatis juba märtsi lõpus õiguskantslerile järelpärimise sooduspiletite kohta liinibussides, kuid pole sisulist vastust siiani saanud.

Autoettevõtete liit vaidlustas tasuta või soodustingimustel piletimüügi bussides, leides, et seda kohustust ei saa panna bussifirmadele.

«Meil pole midagi selle vastu, et õpilased ja puudega inimesed soodsamalt sõita saavad, kui poliitikud nii on otsustanud, kuid neile peaks selle hüvitama vastavalt siis sotsiaal- või haridusministeerium,» selgitas autoettevõtete liidu tegevjuht Villem Tori. «Poes ju ka ei saa keegi leiba-piima tasuta,» lisas ta.


Tori sõnul on juhtidel raske orienteeruda erinevates soodussõitu lubavates tõendites, esineb vale või võltsitud dokumendiga sõitmist ja see kõik tekitab pahandust ning häirib bussijuhtide niigi pingelist tööd.


Kommertsliinidel peab bussifirma piletitulust ära elama, vastasel juhul tuleb kas liine sulgeda või piletihinda tõsta. Ühe liini sulgemine mõjutab aga kogu liinivõrku ja vähendab seega inimeste liikumisvõimalusi.


Õiguskantsler saatis 2. juulil autoettevõtete liidule kirja, milles teatab, et sisulise vastuse andmine seisab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi vastuse viibimise taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles