Somaalia piraadid kaaperdasid India aluse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes. Foto: SCANPIX

Merendusagentuuri esindaja teatel kaaperdasid piraadid Somaalia ranniku lähistel India rannasõidulaeva.


Ida-Aafrika Meresõitjate Abiprogrammi esindaja Andrew Mwangura kinnitusel üritavad merendusamentikud aluse kohta rohkem informatsiooni saada, kuid praeguseks on teada, et tegemist oli Laxmi Sagari nimelise rannasõidulaevaga, mis kaaperdati pühapäeval, vahendas Reuters.

«Meeskonnaliikmed on indialased... me ei tea, palju seal neid on, kuid dau pardal on alati rohkem kui 10 inimest,» kommenteeris Mwangura. «Me oleme ühenduses India laevaregistriga. Me ei tea kindlalt, kus see [alus] kaaperdati. Tegemist on kolmanda dauga, mida on rünnatud viimase seitsme päeva jooksul.»

Üle maailma oli tänavu esimese üheksa kuu jooksul üle 300 piraadirünnaku. Mullu samal ajal oli neid 293. Rekordaastal 2003 tungisid piraadid laevadele kallale 344 korda.

Piraatide tegevust ei suuda ohjeldada ka Somaalia rannikuvetes, Aafrika idarannikul ja India ookeanil patrullivad euroliidu liikmesriikide sõjalaevad, mille eesmärk on julgeoleku tagamine ning regiooni läbivate kauba- ja reisilaevade saatmine. Praegu on piraatide valduses hinnanguliselt 11 laeva umbes 280 meeskonnaliikmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles