Kommunistid kaitsevad Pravdat USA senaatori eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain.
John McCain. Foto: SCANPIX

Vene Kommunistlikku Parteid pahandas Ühendriikide vabariiklasesest senaatori John McCaini kavatsus kirjutada ajalehte Pravda arvamuslugu.

McCaini esindaja teatas eile, et senaator on vastu võtnud kompartei ajalehe toimetuse pakkumise kirjutada vastus neljapäeval Ühendriikide päevalehes New York Times ilmunud Vene presidendi Vladimir Putini arvamusloole.   

Kommunistide kinnitusel ei tea nad säärasest pakkumisest aga midagi. «Venemaal on ainult üks Pravda, Kommunistliku Partei häälekandja ja me pole midagi kuulnud vabariiklasest senaatori kavatsustest,» märkis Pravda toimetaja Boris Komotski partei veebiküljel.

Partei liider Gennadi Zjuganov avaldas samas üllatust, et McCain ei informeerinud oma plaanidest ei partei juhtkonda ega Pravda toimetust.

Uudisteagentuuri AFP andmetel võib segaduse põhjuseks olla asjaolu, et USA välispoliitika ajakirja Foreign Policy veebitoimetus võttis ühendust Vene portaali pravda.ru tegijatega. Pravda.ru veebiportaal pole aga kuidagi seotud Pravda ajalehega, mis oli pikka aega NLKP Keskkomitee ametlik väljaanne ja mille toimetajateks on olnud näiteks ka Jossif Stalin ja Nikolai Buhharin.

Zjuganov märkis samas, et McCain võib sellegipoolest arvamusloo kirjutada, kuid tingimusel, et see ei lähe vastuollu partei Süüria-poliitikaga.

«Meie vastus McCainile on selline: kui te toetate Venemaa Kommunistliku Partei seisukohta Süüria küsimuses, siis me avaldame teie artikli,» ütles Zjuganov, kelle sõnul peavad kommunistid USA tegevust Süüria kui Venemaa viimase Lähis-Ida liitlase hävitamise katseks.  

Seejuures nimetas Zjuganov McCaini kõige röövellikumaks pistrikuks, kuna ta on avaldanud toetust Süüria ründamise kavale.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles