Venemaa tahab soomlase lisada terroristide nimekirja

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebiportaal kavkazcenter.com.
Veebiportaal kavkazcenter.com. Foto: SCANPIX

Venemaa tahab Kremli-kriitilise uudisteportaali Kavkaz Center heaks töötava soomlasest aktivisti Mikael Storsjö lisada ÜRO terroristide nimekirja.

Storsjö sõnul on Venemaa püüdnud viimastel aastatel Venemaal ekstremistlikuks tunnistatud tšetšeeni uudisteagentuuri Kavkaz Center tööd vaigistada ning teda ei üllata Venemaa soov teda terrorinimekirja kanda, vahendas YLE.

«Ma olen ainult aidanud hoida Kavkaz Centeri veebilehekülgi töös, kuid see pole see, mida Venemaa mõtleb,» ütles administraatorina töötav Storsjö.

Tänavu märtsis palus Venemaa välisministeerium ÜRO Julgeolekunõukogu sanktsioonide komiteel kanda Storsjö rahvusvaheliste terroristide nimekirja. Prantsusmaa, Ühendkuningriigi ja Luksemburgi vastuseisu tõttu Storsjöt nimekirja aga ei lisatud.

Nüüd on Venemaa teinud uue katse Storsjö vastavasse nimekirja lisamiseks. «Siin läänes me näeme sõnavabadust pisut teisiti kui nemad teiselpool piiri,» märkis Storsjö, kelle sõnul ajavad Venemaa põhjendused teda naerma.  

1999. aastast tegutsev veebileht töötas varem Soome interneti teenustepakkuja serveril, kuid suleti Soome kaitsepolitsei survel. Seejärel avati lehekülg Rootsis asuval serveril. Teiste seas on saidile serveriteenust pakkunud ka Eesti ja Leedu.

Storsjöl on probleeme ka Soome võimudega. Mullu mõistis Helsingi apellatsioonikohus Storsjöle neljakuulise tingimisi vabadusekaotuse, leides, et ta osales enam kui 20 tšetšeeni ebaseaduslikus Soome toimetamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles