Jaapani taifuun sunnib sadu tuhandeid evakueerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanit tabanud taifuun.
Jaapanit tabanud taifuun. Foto: SCANPIX

Jaapani võimud soovitasid sadadel tuhandetel inimestel evakueeruda täna saareriigi keskosas maabunud taifuuni Man-yi eest.

Taifuun maabus peasaarel Honshūl Aichi prefektuuris kella 08.00 paiku (Eesti aja järgi 02.00), tormituulte kiiruseks mõõdeti kuni 45 meetrit sekundis, teatas Jaapani meteoroloogiaamet.

Rahvusringhäälingu NHK andmetel on maalihetes ja tulvades saanud surma üks inimene ja veel kolm jäänud kadunuks, vähemalt 65 inimest on saanud viga; 860 maja on üleujutatud ja 80 000 elektrita.

Ainuüksi Kyoto kesklinnas on antud 260 000 majapidamisele soovitus evakueeruda. NHK näitas kaadreid turistidest, keda päästjad jõeäärsetelt tänavatelt paatidega ohutusse kohta toimetasid.

Pärastlõunaks oli torm jõudnud 350 kilomeetri kaugusele pealinnast Tokyost põhja poole Sendai piirkonda. Tühistatud on sadu lende.

Avariilise Fukushima tuumajaama töötajad pumpasid ettevaatusabinõuna vihmavett ookeanisse, et takistada selle segunemist radioaktiivse jahutusveega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles