Iraanis tohib jälle Facebooki ja Twitterit kasutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraanis tohib jälle Facebooki ja Twitterit kasutada
Iraanis tohib jälle Facebooki ja Twitterit kasutada Foto: SCANPIX

Alates eilsest tohib Iraanis jälle ilma piiranguteta kasutada sotsiaalmeediat nagu Facebook ja Twitter.

2009. aastal pandi Iraanis sotsiaalmeediale piiranguid, kuna selle abil organiseeriti valitsusvastaseid meeleavaldusi, edastab BBC.

Iraanlased pääsesid sotsiaalmeedia lehekülgedele vaid teises riigis olles või siis läbi keeruliste tehniliste kombinatsioonide.

«Tere kõik, jutud vastavad tõele, see on minu esimene tviit, mille ma saadan, kasutades Iraani mobiilifirma internetiühendust,» edastas USA väljaande The New York Times Iraani korrespondent Thomas Erdbrink.

Iraani uus president Hassan Rouhani on ka ise aktiivne Twitteri kasutaja. Samas aga ei ole kinnitust, et tviidid on tema saadetud. Eilse seisuga on Rouhani saatnud 1609 sõnumit ning tal on rohkem kui 40 000 järgijat.

Juulis edastati Rouhani Twitteri kontolt: «#Rouhani: Mäletan, kui ajatolla Rafsanjani nimetas uut sotsiaalmeediat, nagu Facebooki väga kasulikuks. Sotsiaalmeedia on seda tõesti#».

Iraani valitsus ei ole selle kohta siiski ametlikku teadaannet esitanud. Selle tõttu spekuleeriti, et tegemist võib olla tehnilise veaga. Samas ei ole kindel ka see, kas Iraanis sotsiaalmeedia lubamine on ajutine või püsiv.

USA allikate andmetel mitte kõikjal Iraanis ei pääse sotsiaalmeedia lehekülgedele.

«Viis, kuidas iraanlased tähistavad Facebooki ja Twitteri vaba kasutamise võimalust oma riigis, nagu nad oleksid võitnud jalgpalli maailmameistri tiitli,» edastas Twitteris Iraani ajakirjanik Arash Karami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles