USA karmistas lennujaamades kontrolli

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA piiridel ootab 14 riigi reisijaid karmim turvakontroll.
USA piiridel ootab 14 riigi reisijaid karmim turvakontroll. Foto: Reuters / Scanpix

USA võimud võtsid vastu otsuse, mis kohustab lennujaamade personali karmistama julgeolekualast kontrolli nende reisijate suhtes, kes on pärit terrorismi toetavatest riikidest.


Nigeeria, Pakistani, Süüria, Iraani, Sudaani, Jeemeni ja Kuuba kodanikud otsitakse läbi pealaest jalatallani ning samuti vaadatakse üle nende pagas. Karmimalt kontrollitakse ka mainitud riikidest saabuvaid teiste riikide kodanikke, vahendas BBC News.

Reutersi andmetel karmistatakse julgeolekukontrolli veel seitsme riigi kodanike suhtes, kes on niinimetatud terrorismi toetava riigi kodanikud. Nendeks riikideks on Afganistan, Alžeeria, Iraak, Liibanon, Liibüa, Saudi Araabia, Somaalia. Mainitud 14 riiki on pea kõik islamimaad.

Otsus langetati pärast 25. detsembril toimunud intsidenti, mille käigus pääses oma aluspükstesse tugevatoimelise lõhkeaine peitnud väidetavalt terrorirühmitusega Al-Qaeda seotud Nigeeria päritolu noormees viperusteta läbi Schipholi lennujaama turvakontrolli Detroiti suunduvale lennule.

Obama lubas pärast rünnakut tagada reisijate julgeoleku ja karmimad julgeolekumeetmed ootavad reisijaid juba tänasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles