Ivanov: Venemaa ei lepi Süüria tükeldamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITAR-TASS: SHEBAA, SYRIA. SEPTEMBER 21, 2013. Army servicemen in the town of Shebaa 11 kilometres off Damascus Airport. Syrian troops have regained control of Sheba after an operation against militants. (Photo ITAR-TASS / Mikhail Pochuyev)
ITAR-TASS: SHEBAA, SYRIA. SEPTEMBER 21, 2013. Army servicemen in the town of Shebaa 11 kilometres off Damascus Airport. Syrian troops have regained control of Sheba after an operation against militants. (Photo ITAR-TASS / Mikhail Pochuyev) Foto: Pochuyev Mikhail/ITAR-TASS

Venemaa ei lepi Süüria tükeldamisega ning on jätkuvalt seisukohal, et niisugused küsimused on riigi siseasi, lausus Vene presidendi administratsiooniülem Sergei Ivanov.

«Ei, me ei lepi Süüria tükeldamisega. See on riigi siseasi. Me ei saa seda mõjutada. Olen juba öelnud, et Süürias tapetakse kristlasi,» rääkis Ivanov täna Stockholmis peetaval Londoni rahvusvahelise strateegiliste uuringute instituudi (IISS) konverentsil «Ülemaailmne strateegiline ülevaade».

Ivanov näeb Süüria kodusõja lõpetamiseks vajadust rahukonverentsi ehk nn Genf-2 tippkohtumise järele. «Genf-2 ei ole võimalik vältida. USA on suurendanud pingutusi, veenmaks «mõõdukat» opositsiooni konverentsil osalema,» lausus president Vladimir Putini kauaaegne liitlane ja endine kaitseminister.

Ivanovi sõnul saab Süüria kontekstis opositsioonist rääkida vaid tinglikult. «Sealne opositsioon on äärmiselt killustunud. Reedel võitlesid omavahel erinevad opositsioonirühmitused. Süürias võitlevad kõik kõigi vastu,» selgitas ta.

«Mõõduka opositsiooniga saab ja tuleb läbi rääkida. Terroristid seevastu kõnelustest huvitatud ei ole,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles