Itaalia peaministril seisab ees usaldushääletus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enrico Letta.
Enrico Letta. Foto: SCANPIX

Itaalia parlament hääletab täna selle üle, kas vasaktsentristist peaminister Enrico Letta peaks valitsusjuhi ametis jätkama.

Usaldushääletust palus parlamendilt Letta ise, lubades vastasel korral ise ametist lahkuda. Letta ametikoht sattus löögi alla pärast seda, kui võimuliitu kuuluva paremtsentristliku erakonna Vabaduse Rahvas ministrid lubasid valitsusest lahkuda.

«Valitsuse tõhus tegutsemine ei ole mõeldav, kui massiliselt astub tagasi parlamendirühm, mis seda valitsust toetama peaks,» märkis Letta möödunud nädalal uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Tüli koalitsioonipartnerite vahel sai alguse sellest, kui Letta erakonnakaaslased lubasid toetada Vabaduse Rahva liidri Silvio Berlusconi senaatorikohast ilmajätmist, kuna ekspeaminister mõisteti süüdi maksupettuses.

Kui Lettal on kahekojalise parlamendi alamkojas kindel enamus, siis ülemkojas tuleb tal loota teiste saadikute toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles