USA rannavalve jõudis Haiti rannikule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rannavalve väikelaev
USA rannavalve väikelaev Foto: AFP / Scanpix

Haiti rannikule jõudis täna kohaliku aja järgi varahommikul esimene USA rannavalve kutter, mis tähistab suure rahvusvahelise humanitaarabioperatsiooni algust.


CGC Forward saabus Port-au-Prince'i lähedale esimestel valgetel tundidel, teatas sisejulgeoleku minister Janet Napolitano.

Laeval on helikopter maandumistekk ja satelliitsidevarustus, sealt saab koordineerida ka lennukite liikumist, vahendas AFP.

Teine rannavalve kutter Mohawk jõuab kohale täna pärastlõunal.

Kaks rannavalve transpordilennukit C-130 aga lendavad Haiti läänerannikul, et hinnata maavärinast tekkinud kahju ja otsida hättasattunuid.

USA president Barack Obama lubas sarnaselt paljude teiste jõukamate riikide liidritele «kiiret, koordineeritud ja jõulist pingutust» abi andmiseks Haiti elanikele, kelle riik on selles maailmajaos üks vaesemaid. Selleks on mobiliseeritud nii sõjaväe- kui ka tsiviilpäästejõud.

Haitit eile tabanud seitsmepallise maavärina ohvrite arv pole veel teada, kuid hinnangutd küündivad sadadest kuni kümnete tuhandeteni. Teiste seas on kadunud ka üle saja ÜRO töötaja, kelle peahoone varises Port-au-Prince'is kokku.

Punase Risti hinnangul on maavärinas ühel või teisel moel kannatada saanud kuni 3 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles