Mikko uurib EP esinduse koosseisus olukorda Tiibetis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko..
Marianne Mikko.. Foto: Toomas Huik.

Eestist Euroopa Parlamenti (EP) valitud Marianne Mikko kuulub parlamendi viieliikmelisse delegatsiooni, mille ülesanne on saada selgust Hiina poliitilisest olukorrast. 

Selleks kohtuvad parlamendisaadikud Hiina välis- ja kaitseministeeriumi kõrgete ametnike, poliitikute ja kodanikuühiskonna esindajatega, kuid visiidi peaeesmärk on külastada Tiibetit.

«Meie visiit toimub ajal, mil Peking valmistub maailmale näitama Hiinast vaid parimat, seega ei tohi me olla naiivsed,» teatas sotsiaaldemokraat Mikko.

Ta avaldas veendumust, et Tiibeti ja Pekingi dialoog peab muutuma.

«Euroopa Liit jagab seisukohta, et Tiibeti poliitiline autonoomia peaks olema suurem,» toonitas Mikko.

Saadiku sõnul on senistest kohtumistest jäänud mulje, et europarlamendi seisukohad Tiibeti osas ei ole Hiina jaoks mugavad.

«Rõhutatakse, et Tiibet ei ole Hiina ja ELi vahelistes suhetes üldse põhiküsimus ja europarlamendi resolutsioonid tähendavad Pekingi jaoks Hiina siseasjadesse sekkumist,» kirjeldas Mikko hiinlaste suhtumist.

15.-23. juulini Hiinas viibivasse delegatsiooni kuuluvad ka britt Glyn Ford sotsiaaldemokraatlikust fraktsioonist, sakslased Elmar Brok ja Karsten Friedrich Hoppenstedt Rahvapartei ja Euroopa Demokraatide fraktsioonist ning Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsiooni kuuluv prantslane Philippe Morillon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles