Venemaal peeti kinni ligi 2000 võõramaalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrtööliste püüdmine Birjuljovo juurviljabaasis.
Võõrtööliste püüdmine Birjuljovo juurviljabaasis. Foto: SCANPIX

Ööl vastu tänast viisid Vene võimud politseijaoskondadesse ja kontrollisid ligi 2000 väliskodaniku isikut, teatas Vene siseministeeriumi Moskva haru.

Ametniku sõnul tuvastati 140 migratsiooniseaduse rikkumist.

Siseministeeriumi pressitalituse andmetel viidi jaoskonda ka 150 võõrtöölist Moskva äärelinnast Brrjuljovost, kus võõravihast kantud rahutused nädalavahetusel alguse said.

Mässavate venelaste ajendiks on möödunud neljapäeval aset leidnud pussitamine, kus 25-aastase venelase tapmises süüdistatakse aserbaidžaani päritolu meest. Arvatav süüdlane võeti teisipäeval vahi alla ning võimude sõnul on ta oma süü ka üles tunnistanud.

Eile andis Moskva kogus tervishoiuameti hagiavalduse alusel korralduse sulgeda Birjuljovo juurviljabaas, kus töötasid peamiselt Kesk-Aasiast ja Kaukaasiast pärit muulased.

Venemaa Riikliku Migratsiooniameti kinnitusel saadeti möödunud aastal maalt välja ligi 38 tuhat võõrtöölist, neist 1600 deporteeriti. Migratsiooniameti asejuhi Nikolai Smorodini kinnitusel elab Venemaal 11,3 miljonit muulast ja kodakondsuseta isikut. Käesoleval aastal anti välismaalastele välja miljon tööluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles