Putin käis Franz Josephi maal

Oliver Tiks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene valitsusjuht Vladimir Putin on taas asunud jõudsamalt edendama oma mehist mainet rahva hulgas ning võttis hiljuti ette retke polaaraladele, kus ta kohtus teiste seas suure jääkaruga.


Punases ekspeditsioonivarustuses peaminister külastas teadmata ajal kaugel Põhja-Jäämeres asuvat Franz Josephi maad ning täna hommikul avaldasid riiklikud telekanalid koordineeritult sellel retkel üles võetud kaadreid, vahendas AFP.

Putinit näidati muu hulgas abistamas teadlasi uinutatud jääkaru kaalumisel ja kaelarihmastamisel, mille puhul ei jätnud telekommentaator märkimata, et loom võib üles ärgata igal hetkel.

Protseduuri lõppemise järel valitsusjuht vabandas, põlvitas oimetu karu juurde maha, torkis elajat sõrmega ja isegi surus selle käppa.

Samuti väljendas ta muret looduskeskkonna reostamise ja kliimamuutuste pärast, mis ohustavad jääkarude populatsiooni arktilistel aladel, ning kutsus üles Arktikat puhastama.

«Me ei saa unustada, et Venemaal on Arktikaga on seotud sügavaimad huvid. Siin tagatakse Venemaa kaitsevõime ja julgeolek, nagu ka transport ja side,» ei jätnud valitsusjuht ka märkimata.

Putin on varemgi armastanud koos kiskjatega poseerida - minevikus on pildistatud teda kohtumistel nii tiigrite kui leopardidega.

Kuid seda saadavad ajuti ka muud keskkonnateadlikud mainekampaaniad. Mullu mõistis ta näiteks hukka hülgepoegade küttimise, nimetades seda «veriseks» äriks.

Vene peaminister on käinud ka batüskaafiga maailma sügavaima järve põhja uurimas ning ratsutanud palja ülakehaga Tuva vabariigis - mõne vaatleja hinnangul seda kõike selleks, et kujutada ennast mehise ja elujõulise liidrina.

Putini arktilise ekspeditsiooni materjal avaldati meedias päev pärast seda, kui president Dmitri Medvedev saavutas kompromissi Norraga samas regioonis üle nelja aastakümne väldanud piiritülis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles