California politsei tappis relvakoopiat kandnud poisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvakoopia, mida kandis tapetud poiss.
Relvakoopia, mida kandis tapetud poiss. Foto: SCANPIX

USA California osariigi politsei tappis koopiarelva kandnud 13-aastase poisi.

Tulistamises osalenud Santa Rosa linna politseinikud, kaks abišeriffi, kinnitasid, et pidasid relva mingit sorti ehtsaks vintpüssiks ning kutsusid seda nähes kohe ka abiväge. Nad andsid poisile käsu relv käest panna, kuna ta aga ei reageerinud, avati tuli.

Tunnistaja Brian Zastow kinnitas, et kuulis seitset lasku.

Hiljem leiti koha peal surnuks tunnistatud poisi vöö vahelt ka plastikust püstol.

Hukkunud poiss osutus 13-aastaseks Rodrigo Lopeziks. Tema isa kinnitusel kuulus relvakoopia poja sõbrale. Poisi kooli esindaja kirjeldas teda, kui armastatud õpilast, kes oli väga populaarne, nutikas ja võimekas.

Poisi tapnud politseinike osas algatati juurdlus ning esialgu on nad uurimise ajaks töölt kõrvaldatud. Kohalik šeriff Steve Freitas kirjeldas juhtunut tragöödiana ning lubas, et uurimine saab olema põhjalik ja läbipaistev.

Päev enne intsidenti tappis Nevada osariigis 12-aastane poiss oma Afganistani sõjaveteranist matemaatikaõpetaja, haavas kahte kaasõpilast ning tappis seejärel ka iseenda.

USA president Barack Obama teatas hiljuti mitmetest surmaga lõppenud tulistamistest ajendatult taas, et relvaseadused vajavad ülevaatamist. Tema ettepanekud põhjustavad aga palju tulist vastukaja ning ei ole jätkuvalt kuigi populaarsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles