Hiina kompartei kohaliku peakorteri juures kärgatasid plahvatused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Hiinas Taiyuanis plahvatas täna mitu väikest lõhkeseadeldist kommunistliku partei kohaliku peakorteri lähedal, politsei teatel sai vähemalt üks inimene surma ja veel kaheksa kannatada. Plahvatuste tõttu purunesid ka mitme lähedalasunud auto aknad.
Põhja-Hiinas Taiyuanis plahvatas täna mitu väikest lõhkeseadeldist kommunistliku partei kohaliku peakorteri lähedal, politsei teatel sai vähemalt üks inimene surma ja veel kaheksa kannatada. Plahvatuste tõttu purunesid ka mitme lähedalasunud auto aknad. Foto: SCANPIX

Hiina põhjaosas Shanxi provintsi pealinnas plahvatas täna mitu väikest lõhkeseadeldist kommunistliku partei kohaliku peakorteri lähedal, politsei teatel sai vähemalt üks inimene surma ja veel kaheksa kannatada.

«Kärgatas mitu plahvatust Taiyuanis asuva parteihoone ees,» edastas kohalik politsei oma ametlikul küljel sotsiaalmeedias.

«Sündmuskohal töötavad julgeolekuametnikud, kes uurivad, mis täpsemalt juhtus,» teatati politsei avalduses.

Provintsivalitsuse uudisteportaali andmetel hukkus vähemalt üks inimene ja veel üks sai raskelt kannatada. Kergemaid vigastusi sai seitse inimest.

Sündmuskohalt edastatud fotodel võis näha hulgaliselt tuletõrjebrigaade, ümbruskonna teed olid liiklusele suletud.

Pommid sisaldasid kuullaagreid võimalikult rohkete vigastuste tekitamiseks, kirjutas uudisteagentuur Xinhua.

Taiyuni plahvatused toimusid enne sel nädalavahetusel Pekingis peetavat kommunistliku partei liidrite kohtumist.

Shanxi provintsi omavalitsuse ja politsei kinnitusel juhtus intsident kell 7.40 kohaliku aja järgi, vahendas AP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles