Narkojõugud santažeerivad Soomes noorte vanemaid

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pered on laste narkovõlgade kustutamiseks müünud nii suvekodusid kui autosid.
Pered on laste narkovõlgade kustutamiseks müünud nii suvekodusid kui autosid. Foto: SCANPIX

Noorte narkootikumide pruukimise tõttu satuvad probleemidesse ka nende pered, kuna narkojõugud hakkavad santažeerima noorte vanemaid.

Päijät-Häme maakonnas oli näiteks juhtumeid, kus vanemad maksid kurjategijatele oma laste narkovõlgade eest kümneid tuhandeid eurosid, vahendas iltasanomat.fi.

Kui laenurahast ei piisanud, siis on narkovõlast pääsemiseks müüdud perekonna vara. Üks perekond näiteks pidi müüma nii suvila kui auto, kirjutab ajaleht Etelä-Suomen Sanomat (ESS).
«Ka niisugust asja on narkoäris tulnud võlgade sissenõudmisel ette,» kinnitas Lahti politsei kriminaalkomissar Jouni Takala.

Väljapressimise käigus on mõne tuhande euro suurune võlg kasvanud kümneks tuhandeks euroks. Takala sõnul on vanemad maksnud vahendajatele viiekohaliste numbritega summasid, et vabastada oma lapsi narkovõlgadest.

ESSi küsitletud asjatundjad kinnitasid, et väljapressijatele on andnud järele eelkõige narkonoorte emad. «Meie soovitus on, et sellega ei tohiks kaasa minna. Siis vajutakse samasse soosse,» hoiatas organisatsiooni Irti Huumeista tegevjuht Kimmo Sainio.

Päijät-Häme maakonnas on uurimisel narkolugu, kus nii müüjad kui ostjad on alaealised. «Tegemist on ligi kümneliikmelise seltskonnaga, kus noorimad on 14-aastased. Kanepit on müüdud peamiselt sõpruskonnas, kuid osaliselt ka koolis,» jutustas komissar Takala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles