Sirbist lahkub ka muusikatoimetaja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurileht Sirp.
Kultuurileht Sirp. Foto: Peeter Langovits.

Sirbi muusikatoimetaja Tiina Mattisen ütles täna Postimehele, et palus juhtkonnalt enda koondamist, kuid talle ei tuldud vastu.

«Mul ei ole siin toimetuses enam funktsiooni,» põhjendas ta soovi taanduda. «Muusikatoimetajat kui sellist enam ei ole ja ma ei tea, mida peaksin tegema. Olen ka kolm korda küsinud, millised võiksid olla need uued suunad, mida silmas pidades artikleid tellida. Vastus on olnud, et see on keeruline. Ise olen saanud mitmetelt olulistelt autoritelt äraütlemisi juba ammu kokku lepitud artiklite kohta – üks lubas anda Postimehele, teine Muusikale ja nii edasi,» kirjeldas Mattisen.

Ta selgitas, et on püüdnud hoida Sirbi muusikakülgedel sama joont, mida ajab ringhäälingus Klassikaraadio. «Popkultuuri arutelud ja rütmimuusika vastukajad on ka teistes ajalehtedes, Sirp on aga sisuliselt ainuke, kus ilmuvad regulaarselt süvamuusika kontserdiarvustused, festivalianalüüsid ja muu selline. Olen vastutav, kui seda enam edasi teha ei saa. Ja midagi «cool'i ja lahedat» – need sõnad korduvad nüüd toimetuses tihti – ma ilmselt lihtsalt ei oska teha,» tõdes Mattisen.

Eelmise nädala lõpus teatati, et Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks saab Kaur Kender. Vahetult pärast seda lõpetati töösuhe nelja toimetajaga, kelleks olid Doris Kareva, Tarmo Teder, Marek Strandberg ja Veronika Valk. Omal soovil lahkus Valle-Sten Maiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles