Läti diplomaat võrdles Maxima õnnetust Estonia katastroofiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed asetasid täna õhtul Riias Maxima ette lilli ja küünlaid.
Inimesed asetasid täna õhtul Riias Maxima ette lilli ja küünlaid. Foto: SCANPIX

Üle 30 inimelu nõudnud poevaring on Läti jaoks rängim tragöödia alates parvlaev Estonia katastroofist, ütles täna Läti suursaadik Vilniuses Mārtiņš Virsis.

«Tegemist on meie jaoks väga raske olukorraga. Mulle tundub, et see on Estonia katastroofi kõrval teine juhtum, kui surma saab nii palju Läti kodanikke. See võib olla isegi suurem," ütles suursaadik Vilniuses ajakirjanikele pärast Leedu seimi spiikri Loreta Graužinienėga kohtumist.

Tallinnast Stockholmi teel olnud Estonia läks põhja tormisel Läänemerel 1994. aasta 28. septembri öösel, õnnetuses hukkus 852 inimest, nende seas 17 lätlast, eluga pääses 137 inimest.

Virsise sõnul ei ole Riias Zolitūde magalarajoonis asuva Maxima poe katuse sissekukkumise põhjuse osas veel ametlikku versiooni. «Kõik versioonid on avalikud ja veebilehtedel kättesaadavad,» lisas ta.

«Ilmselt oli põhjus ehitustegevuses ostukeskuse katusel,» lausus ta.

Saadik kinnitas, et Leedu võimuesindajate ja rahva kaastundeavaldused on Läti jaoks olulised.

Viimastel andmetel on varingus surma saanud 47 inimest, kümned inimesed on endiselt rusude all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles