Poola ostab Saksamaalt 119 kasutatud Leopard-tanki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak (paremal) ja Saksa kaitseminister Thomas de Maiziere kokkuleppe sõlmimisel Poznanis.
Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak (paremal) ja Saksa kaitseminister Thomas de Maiziere kokkuleppe sõlmimisel Poznanis. Foto: SCANPIX

Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak ja tema Saksa kolleeg Thomas de Maizière allkirjastasid reedel lepingu 119 kasutatud Leopard-tanki tarnimiseks Poolale järgmise kahe aasta jooksul.

Siemoniaki sõnul peaks 180 miljonit eurot maksma läinud tankid andma Poola maavägedele uue kvaliteedi.

«See oli viimane võimalus hankida väga kõrgetasemelisi tanke niivõrd suures koguses. Maailmas ei ole praktiliselt [selliseid riike], kes võiks endale lubada uute masinate ostmist. Need [tankid] on kaasaegsed, ehkki kasutatud, ning saadaval väga soodsa hinna eest,» ütles kaitseminister.

«See on suurepärane võimalus ja Poola tegi tankide endalesaamiseks jõulisi pingutusi. [...] Saksamaa on Poola lähim sõjandusalane partner Euroopas,» lisas Siemoniak.

Kaitseministeeriumi hinnangul võivad heas korras tankid teenida Poola kaitseväge veel 15 aastat, enne kui vajavad moderniseerimist.

Saksa Leopard-tankide saabumisega kavatseb Poola nüüd viie aasta jooksul välja vahetada oma viimased nõukogude tankid, ütles asekaitseminister Waldemar Skrzypczak.

Tarne lõpuleviimisel peaks Poola sõjaväel olema kokku ligikaudu 250 Leopard-tanki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles