ÜRO püüab filipiini lapsi kaitsta massvaktsineerimisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuunile jalgu jäänud Marabuti linna laps.
Taifuunile jalgu jäänud Marabuti linna laps. Foto: EPA

Taifuun Haiyanist laastatud Filipiinide piirkondades on alustatud laste massvaktsineerimist leetrite ja lastehalvatuse vastu, teatasid täna ÜRO Lastefond (UNICEF) ja Maailma Terviseorganisatsioon (WHO).


Kampaania algas sel nädalal 30 000 lapse vaktsineerimisega Taclobanis. «Taclobani lapsed vajavad kogu kaitset, mida nad kohe saada võivad,» ütles UNICEFi esindaja Angela Kearney. «Haigus on vaikne kiskja, kuid me teame, kuidas teda ära hoida ja me teeme selleks kõik, mis meie võimuses.»

WHO Filipiinide immuniseerimisprogrammi meeskonnajuht Sigrun Roesel märkis, et mõnikord saab ülerahvastatud ja halbade sanitaartingimustega evakuatsioonikeskusest haiguste taimelava. «Leetrid on väikestele lastele ohtlik tõbi, nad võivad saada sellest kopsupõletiku ja surra, eriti siis, kui nad on alatoidetud,» selgitas Roesel.

Viimane lastehalvatuse juhtum registreeriti Filipiinidel 1993. aastal. Roeseli sõnul reisivad filipiinlased aga tihti välismaale ja seetõttu tuleb pingutada, et tõbi ei tuleks tagasi nende riiki.

ÜRO eesmärgiks on jõuda vaktsineerimisprogrammiga poole miljoni katastroofipiirkonna lapseni, kes asuvad peamiselt Leyte ja Samari saare varemeiks muutunud linnades.

Filipiinide valitsus on kinnitatud Hayani ohvrite ametlikuks arvuks 5500. Veel 1757 inimest on teadmata kadunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles