Glasgow' kopteriõnnetuses sai surma kaheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad ja päästetöötajad õnnetuskohal.
Tuletõrjujad ja päästetöötajad õnnetuskohal. Foto: SCANPIX

Šotimaal Glasgow's kukkus politsei helikopter reede hilisõhtul pubi katusele, võimude uusimatel andmetel said surma viis hoones ja kõik kolm kopteris olnud inimest.

Glasgow' haiglatesse toimetati vähemalt 32 inimest.

Clutha pubis oli kopteri allakukkumise ajal umbes sada inimest kuulamas kontserti. Päästjad on teadmata arv vigastatuid inimesi ühekorruselisest hoonest välja toonud. Kindlaks tegemata hulk inimesi jäi varisemisohtlikusse pubisse lõksu.

Pealtnägijate sõnul kukkus kopter nagu kivi taevast alla. Pubis olnud inimesed kuulsid vihinat ning siis varises hoone katus sisse.

Politsei teatel oli kopteri pardal kaks politseinikku ja piloot.

«Ma saan kinnitada, et see on politsei kopter, mis on sattunud traagilisse vahejuhtumisse Glasgow's,» teatas Šoti esimene minister Alex Salmond oma sotsiaalvõrgustiku Twitteri kontol. «Päästeoperatsioon kestab. Arvestades sellise ulatusega intsidenti peame kõik olema valmis tõenäolisteks ohvriteks.»

Leiboristide parlamendisaadik ja kaitseküsimuste kõneisik Jim Murphy ütles BBC-le, et sõitis piirkonnast läbi vaid mõni hetk pärast seda, kui kopter hoonesse kukkus.

«Ma hüppasin autost välja ja püüdsin aidata. Seal oli kannatanuid. Mõned olid teadvuseta. Ma ei tea, kui palju neid oli,» ütles ta.

Šoti politsei ütles avalduses, et Eurocopter EC135 helikopter kukkus alla Stockwelli tänaval asuva pubi katusele kohaliku aja järgi kell 22.25 (Eesti reede 00.25). Politsei sõnul on liiga vara allakukkumise põhjustest rääkida.

Briti peaminister David Cameron teatas Twitteris: «Olen mõtteis kõigi Glasgow' helikopteriõnnetuses kannatanute ja täna tööd teinud päästeteenistustega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles