Paet nimetas Ukraina olukorda väga kehvaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisminister Urmas Paet ütles Ukrainas toimuvat kommenteerides, et riigis toimuv on halb.

«Olukord on väga kehv,» ütles minister. Ta selgitas, et Ukraina juhtkond lasi käest võimaluse astuda pikk samm Euroopa Liidu suunas ning aidata sellega kaasa õigusriikluse suurendamisele ja korruptsiooni vähendamisele riigis, samuti pole vastuvõetav see, et miilits ründab inimesi.

«Selles osas on hinnang kehv ja ma muidugi väga loodan, et lähiaeg ei too vägivalda juurde, vaid et neid inimesi, kes tahaksid näha õigusriigi Ukrainat, demokraatlikku Ukrainat ja Euroopa-meelset Ukrainat, võetaks sealses ühiskonnas tõsiselt kuulda,» rääkis Paet.

Ta prognoosis, et riigi Euroopa suunas liikumise teema püsib Ukrainas endiselt päevakorral, sest seda soovivaid inimesi on palju ja riigijuhid peavad sellega arvestama. «Ma väga loodan, et nad teevad kõik selleks, et asuda dialoogi nendega, kes tahaksid näha Ukrainat Euroopas, selle asemel, et saata nende kallale oma miilitsaüksusi,» ütles Paet.

«Kindlasti ei saa Ukraina tänane juhtkond jätta arvestamata nii suure osa ühiskonna arvamust ja soovi Ukraina Euroopa-suunalisel liikumisel. Üks arukas valitsus asuks kindlasti nende jõududega sel teemal dialoogi,» lõpetas välisminister.

Ukraina pealinnas Kiievis püsis olukord ööl vastu esmaspäeva pinevana, tuhanded meeleavaldajad veetsid kogu öö linna keskväljakul, teatasid meediakanalid täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles