New Yorgi õnnetusrongi juht ei olnud alkoholijoobes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi õnnetusrongi juht William Rockefeller
New Yorgi õnnetusrongi juht William Rockefeller Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal leidis USAs New Yorgis Bronxis Hudsoni jõe ääres aset rongiõnnetus, milles rong sõitis rööbastelt välja.

Juhtumit uuriva USA liiklusturvalisuse ameti esindaja sõnul oli rongijuhi William Rockefelleri alkoholitest negatiivne, edastab Reuters.

Narkotesti tulemused saadakse selle nädala lõpuks.

Asjatundjate sõnul tekkis õnnetus sellest, et rongi kiirus oli kurvi jõudes liiga suur. Õnnetusrong sõitis 130 kilomeetrit tunnis, mis oli lubatud kiirusest ligi kolm korda suurem.

Rockefeller sõnas uurijatele, et natuke aega enne õnnetust tekkis tal uimasus. Meedias käidi välja, et juht võis hetkeks magama jääda.

Rongijuht lisas, et ta sai liiga hilja aru rongi liiga suurest kiirusest ning tal ei õnnestunud õigel ajal pidurdada. Selle tõttu ei suutnud ta enne kurvi rongi kontrolli alla saada.

Raudteetöötajate ametühingu juht Anthony Bottalico sõnas, et Rockefelleril ei ole varasemast mitte ühtegi töödistsipliini rikkumist.

Politsei ja liiklusturvalisuse amet jätkavad juhtumi uurimist.

Õnnetuses hukkus neli inimest ning üle 60 sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles