Torm Xaveri teelt evakueeriti tuhandeid britte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi tõttu kokku varisenud majad Ida-Inglismaal Hemsbys.
Tormi tõttu kokku varisenud majad Ida-Inglismaal Hemsbys. Foto: SCANPIX

Suurbritannia võimud evakueerisid rannikulinnadest tuhandeid inimesi, sest Põhja-Euroopat laastanud torm Xavier põhjustas viimase 60 aasta ägedaima veetaseme tõusu, teatasid täna kohalikud võimuesindajad.


Kõige hullem üleujutus on taandumas, ent täna saabub Ühendkuningriigi idaossa ilmselt veel kaks tõusu, mistõttu suleti teist korda viimase kahe päeva jooksul Londoni kaitsmiseks ka Thames'i jõe tamm, edastas uudisteagentuur AFP.

Ametnike sõnul evakueeriti inimesed vähemalt 10 000 kodust – 9000 Norfolkist ja 1000 Essex'ist.

Eile hukkus 228 kilomeetrit tunnis puhunud tormituule tõttu Suurbritannias ka kaks inimest – üks neist oli õnnetusse sattunud veokijuht ning teine murdunud puu alla jäänud rollerijuht.


Suurbritannia meteoroloogiaameti kinnitusel on tegu kõige hullema veetaseme tõusuga pärast 1953. aastal aset leidnut, milles hukkus Põhjamere äärsetes riikides kokku 2000 inimest. Suurbritannia rannikukindlusti on pärast seda aga tugevdatud ning need peavad praegustele lainetele suuremalt jaolt vastu.

Norfolki politsei hoiatas aga uudishimulikke pealtvaatajaid merest eemale hoidma, sest lained ja tuul võivad inimesi rannalt kaasa pühkida.

Northumbria maakonna politsei teatas, et meri paistab eilsega võrreldes rahunevat ning ilmselt hakkab tõus taanduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles