President: Läti peaministri kandidaat enne laupäeva ei selgu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš.
Läti president Andris Bērziņš. Foto: SCANPIX

Läti peaministri kandidaat enne laupäeva tõenäoliselt ei selgu, ütles president Andris Bērziņš täna telekanalile LNT antud usutluses.

Presidendi sõnul on viivituse põhjuseks ametist lahkuva valitsusjuhi Valdis Dombrovskise viibimine neljapäeval ja reedel Brüsselis aset leidval Euroopa Ülemkogul.

Uue peaministri esmaste ülesannete osas märkis Bērziņš, et Dombrovskise ametijärglasel tuleb asuda tööle euro stabiliseerimise mehhanismide kallal ning tegeleda Riia Maxima kaupluse varingut puudutavate küsimustega.

Bērziņš toonitas taas, et juhul kui erakonnad ei suuda tema nõuetele vastavat peaministrikandidaati esitada, kavatseb ta 7. jaanuaril nimetada oma kandidaadi.

President keeldus oma kandidaadi nime nimetamast, kuid märkis, et sellest isikust on kõneluste käigus võimaliku järgmise valitsusjuhina räägitud.

Paremtsentristlik võimuerakond Ühtsus kaalub praegu diplomaat Pēteris Vaivarsi esitamist oma kandidaadiks. Seimi spiiker Solvita Āboltiņa ütles hommikul Läti televisioonile, et Ühtsus lõplikku otsust neljapäeval ei langeta.

Läti ametist lahkuv peaminister Valdis Dombrovskis teatas 27. novembril, et võtab poliitilise vastutuse 54 inimese elu nõudnud Riia Maxima toidupoe varingu eest ja astub tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles