Briti suurte parteide juhid kutsusid Süüria põgenikke aitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud
Süüria põgenikud Foto: SCANPIX

Briti kolme suurema erakonna juhid kutsusid laupäeval suurendama jõupingutusi Süüria põgenike abistamiseks, vahendas BBC.

Konservatiivide juht David Cameron, liberaaldemokraatide liider Nick Clegg ja Tööpartei esimees Ed Miliband juhtisid oma ühisavalduses tähelepanu asjaolule, et verine konflikt on puudutanud üheksat miljonit inimest, teiste seas ka nelja miljonit last.

«ÜRO kutsus hiljuti annetama Süüria heaks neli miljardit naela (4,8 miljardit eurot), mis on organisatsiooni ajaloos suurim abipalve. Suurbritannia annab rohkem -- ning me kutsume teisi riike tegema sama,» seisab avalduses.

Nende sõnul kavatseb London eraldada põgenikekriisi lahendamiseks täiendavalt 523 miljonit naela.Ühtlasi ärgitasid Briti poliitikud kõiki 2011. aasta märtsis puhkenud konflikti osapooli võimaldama humanitaarabi jõudmist abivajajateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles