Leht: Türgi pidas kinni Süüriasse suundunud relvaveoki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvastased raketiga, mis mõni hetk hiljem sqaadeti teele president Bashar Al-Assadi toetavate sõjaväeüksuste pole.
Süüria valitsusvastased raketiga, mis mõni hetk hiljem sqaadeti teele president Bashar Al-Assadi toetavate sõjaväeüksuste pole. Foto: SCANPIX

Türgi julgeolekujõud pidasid eile kinni Süüria poole teel olnud relvaveoki ning vahistasid kolm inimest, kelle seas oli ka üks süürlane, teatas Türgi meedia neljapäeval.

Julgeolekujõud peatasid veoki Süüriaga piirnevas Hatay provintsis pärast seda, kui olid saanud relvalasti kohta vihje, kirjutas ajaleht Hürriyet.

Veokist leiti märkimisväärne kogus laskemoona ja relvi, mida mehed vedasid enda sõnul Türgi islamimeelse heategevusorganisatsiooni Humanitaarabi Fond (IHH) jaoks.

IHH on aga nimetanud relvavedajate väiteid laimuks.

«Meie organisatsioonil ei ole selle juhtumiga mitte midagi pistmist,» ütles organisatsiooni kõneisik AFP-le.

Türgi on Süüria presidendi Bashar al-Assadi äge vastane ja toetab avalikult ülestõusnuid, kuid on alati eitanud neile relvade saatmist.

Detsembris kirjutas Hürriyet viitega ÜRO ja Türgi statistikainstituudi dokumentidele, et Türgi on alates 2013. aasta juunist saatnud Süüria ülestõusnutele 47 tonni relvi.

Kaitseminister Ismet Yilmaz eitas aga parlamendis relvade saatmist 2013. aasta jooksul ning kinnitas, et Süüriasse on eksporditud vaid jahipüsse ja stardipüstoleid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles