Poolat vapustas kuus inimest tapnud roolijoodik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eilset kuue hukkunuga liiklusõnnetust kommenteerides nentis Poola siseminister Bartlomiej Sienkiewicz, et tema arvates pole probleem mitte liiga leebetes karistustes, vaid selles, et ühiskond ei tauni roolijoodiklust.


«Purjuspäi juhtimise probleemi juur peitub selles, et sellist käitumist peetakse jätkuvalt ühiskondlikult vastuvõetavaks,» leidis Sienkiewicz intervjuus raadiokanalile Tok FM.

Ministri sõnul ei peitu probleem seadustes. «Põhifaktor on inimeste käitumine,» märkis ta. «Seadus ei loo piiri hea ja kurja vahel. Esmatähtis on omada vastutustunnet.»

Peaminister Donald Tusk korraldas kohtumise kuue asjassepuutuva ministriga pärast seda, kui 26-aastane roolijoodik sõitis uue aasta esimesel päeval oma punase BMWga Kamien Pomorskis surnuks kuus kõnniteel olnud jalakäijat.

Roolijoodik Mateusz S., kelle täisnime Poola seadused avaldada ei luba, oli eile ülekuulamiseks liiga purjus. Täna esitati talle aga süüdistus kuritöös, mille eest võib karistada kuni 15-aastase vangistusega. Sama meest on korra varem – 2006. aastal – juba purjuspäi roolis olemise eest karistatud, toona kaotas ta aastaks juhtimisõiguse.

Eile jõuti aga küsitleda juba tema naissoost kaasreisijat, kes tunnistas, et vahetult enne õnnetust olid nad autot juhtinud mehega tülitsenud.

Ohvrite seas oli üks politseinik koos oma abikaasa ja lapsega. Kaks roolijoodiku auto ette jäänud last on jätkuvalt haiglas, üks neist kriitilises seisundis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles