Sumatra saare vulkaan paiskas täna õhku 30 tuhasammast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinabungi vulkaan paiskas ka eile tuhka välja.
Sinabungi vulkaan paiskas ka eile tuhka välja. Foto: SCANPIX

Kuude kaupa aktiivne olnud Indoneesia vulkaan paiskas täna õhtu 30 tuhasammast. Võimude teatel on septembrist alates piirkonnast minema toimetatud ligi 20 000 inimest.

Sumatra saarel asuv Sinabungi vulkaanist voolasid evakueerimistsooni laavajõed, lisaks kerkisid Sinabungist vulkaanilise tuha sambad kuni 4000 meetri kõrgusele, teatas uudisteagentuurile AFP loodusõnnetuste leevendamise ameti pressiesindaja Sutopo Purwo.

«Vulkaan sülitas tulikuuma laavat ligi 60 korral välja ning see voolas kraatrist kuni viie kilomeetri kaugusele. Tegemist on viimaste aegade suurima purskega,» sõnas Nugroho.

Võimud olid varem palunud vulkaani lähedal elavatel inimestel evakueeruda ning Nugroho sõnul võidakse evakuatsioonitsooni laiendada.

Nugroho teatel on purskava vulkaani hirmus möödunud aasta septembrist alates piirkonnast lahkunud ligi 20 331 inimest. Sinabung oli enne 2010. aastal aktiveerumist ligi 400 aastat rahulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles