Suurbritanniat ähvardavad endiselt üleujutused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannias kehtivad endiselt mitmed tormihoiatused ning meteoroloogiainstituut hoiatab riigi lõuna- ja kaguosa jätkuvate vihmavalingute eest.
 

Dorseti krahvkonnas soovitati inimestel püsida ülemistel korrustel ning võimalusel ruumides, mis ei avane mere poole. Hiiglaslike lainete tõttu käivitati Portlandis ka sireen, mis annab märku üleujutuse ohust.

Tormilained hävitasid Dorseti krahvkonnas ka kohaliku vaatamisväärsuse, Pom Pomi kalju. Ajaloolase Stuart Morrise sõnul näitas see, kui võimas on meri ning kui rängad on praegu ilmastikutingimused Dorsetis. Torm lammutas ka Cornwallis asunud värava-avausega kivimoodustise.

Dorseti piirkonnas säilib eluohtlike üleujutuste oht ning Inglismaal ja Walesis on välja antud enam kui 120 madalama astme hoiatust. Üleujutused ohustavad jätkuvalt ka Šotimaad. Põhja-Iirimaal soovitas politsei inimestel eile rannikualasid vältida.

Meteoroloogide sõnul peaks ilm rahunema neljapäevaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles