Jatsenjuk pole Ukraina peaministriks asumist veel otsustanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk.
Arseni Jatsenjuk. Foto: SCANPIX

Ukraina erakonna Isamaa liidri Arseni Jatsenjuki sõnul pole ta otsustanud, kas võtta vastu presidendi pakkumine asuda valitsusjuhiks.

«Me ei karda vastutust, me oleme valmis juhtima riiki Euroopa Liitu,» ütles Jatsenjuk eile õhtul Iseseisvuse väljakul rahvahulga ees kõnet pidades, nõudes ka vangistatud opositsiooniliidri Julia Tõmošenko vabastamist.

«Me ei usu nende lubadusi, vaid ainult nende tegusid ja tulemusi,» ütles Jatsenjuk, kes lisaks soovis, et riigis taastataks 2004. aasta põhiseadus, kus võrreldes praegusega oli parlamendil rohkem võimu. «Piisab ühest tsaarist,» lisas Jatsenjuk, kes lubas riigipea pakkumist arutata ka teiste opositsioonijõududega.

Ukraina president Viktor Janukovõtš pakkus eile Jatsenjukile peaministri ja teisele opositsiooniliidrile Vitali Klitškole asepeaministri kohta. Ka avaldas riigipea valmisolekut teha muudatusi Ukraina põhiseadusse ning presidendi võimuvolitusi kärpida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles