Leedu: ELis kasvab toetus Kiievi-vastastele sanktsioonidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased aktivistid marssisid Kiievi kesklinnas ka 4. veebruaril.
Valitsusvastased aktivistid marssisid Kiievi kesklinnas ka 4. veebruaril. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidus kasvab toetus Leedu ettepanekule arutada sanktsioonide rakendamist Ukraina ametiisikute suhtes, kes on vastutavad meeleavaldajate vastu vägivalla kasutamise eest, ütles Leedu välisminister Linas Linkevičius täna BNSile.

Linkevičiuse sõnul soovitab Vilnius, kui olukord Ukrainas peaks veelgi halvenema, piirata mõnede Ukraina riigiametnike võimalusi siseneda Schengeni viisaruumi ning uurida tähelepanelikult nende isikute pangaarvetel oleva raha päritolu.

«Sellist võimalust võib arutada, kui olukord peaks pingestuma. Selline seisukoht leiab järjest suuremat mõistmist. Varem jagasid seda arvamust vähesed riigid, ent nüüd on neid märgatavalt rohkem,» ütles minister.

«Järjest rohkem riike soovivad konkreetsemat ja selgemat seisukohta erinevate variantide hindamisel, sealhulgas mõnede piirangute kehtestamisel, kui peaks selline vajadus tekkima,» lisas Linkevičius.

Euroopa Liidu portaal EUobserver teatas teisipäeval, et kolme riigi diplomaadid toetasid esmaspäeval poliitikakomitee istungil Leedu ettepanekut valmistada ette sanktsioonid Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši siseringi suhtes. Nende riikide hulgas olevat ka see, kelle pankades hoiab Ukraina võimurežiim oma raha.

Linkevičius ütles veel, et Euroopa Liit toetab Ukrainat finantsiliselt üksnes juhul, kui Ukrainas tuleb võimule uus valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles